esmaspäev, mai 16, 2005

Kata on minu õunapuu.

Käisimegi Turbuneemes. Käisimegi puid istutamas. Ja kunagi on seal kena viljapuuaed 22 puuga: 10 õunapuud, 4 kirssi, 4 ploomi ja 4 pirni. Kena. Kui nad kõik ainult vastu peavad. Peavad pidama. Te pole ju ometi nõrgad, eks? Nüüd olen siis Läänemaa reetur. Jah, ema kaldub liiga tihti äärmustesse. Jube. Mis sest, et puude istutamiseks tuli sõita 170 km kaugusele. Mis sest, et käisime isegi Jõhvi külje all istikuid ostma. Revino aiand. On aga nimi. Aga Turbuneemes oli kena. Seal on alati hea. Tunnen, et ma lausa vajasin seda. Ma poleks muidu vastu pidanud. Olen viimasel ajal ikka täitsa läbi. See andis lisaenergiat. Ja mind ei häirinudki, et me sealt nii ruttu ära läksime. Suvel tuleme ju tagasi ja siis jääme sinna päris-päris kauaks. Onn on alles. Kägiseb nagu alati. Katusel käisin ka. Ma käin alati katusel. Saunas kahjuks ei käinud. Aga see oli ka alles. Issi ja tädi Heli tassisid boileri sinna sisse. Paat seisab nüüd peaaegu hoovi peal. Sadam müüdi ära ja issi pidi paadi õuele tooma. Vot. Aga see on ikka sama vana kulunud Tallinna päästepaat, mis kunagi peaks idee järgi võimsaks saama. Idee on olemas, paat ka, aga teostus? Selleni jõuab ehk kümne aasta jooksul. :)
Eile käisin jälle Paralepas. Üksi. Hea oli. Mõnus. Jalutasin paljajalu vees (kes ikka jalatsitega sinna vette roniks?) ja pidasin monoloogi. Hull? Mina ei tea, seda peab keegi teine ütlema. Pärast ekslesin Männiku-Pargi jne. kandis. Mitu korda eksisin ära. Ei tunne seda kanti ja väikeste tänavate rägastikku. Vot.
Kata on minu õunapuu nimi. Täitsa minu puu. Tegelikult on mul 7 puud veel, aga Kata on täitsa minu. Ma istutasin 8 puud. Küll ma olen tubli. Kes koera saba ikka kergitab, kui koer ise...Varsti on Turbuneemes veel ilusam. Seal on vilju täis puud. Tädi Heli lubas, et tema pirn hakkab juba õhtul vilja kandma, selsamal õhtul...Eks näis, kelle puu kõige enne särama hakkab. Lootust on. Mul on konkurentsis 8 puud. Heilil on 3, Helil 1, issil 10! Võiduvõimalused on igal juhul suured.
Kaamera ja arvuti ei taha ikka veel suhelda. See tropp ei saa aru, et kaamera ON ühendatud. Salvestagu see video ometi kaamerasse ära, kaua võib!! See on ju bioloogiaprojekt! Teised tahavad ka filmi näha. Mul pole aega mingisuguste jonnimiste jaoks.
Ahjaa, nüüd tuleb hakata tihedalt Larusega tegelema. Õnneks on energia tagasi tulnud. Saab hakkama, peab saama. Me suudame seda!