reede, juuni 03, 2005

Jookseme Pipi pikali!!

Eile käisin siis Janella lasteaia lõpupeol Altmõisas Pipit tegemas. Alguses loksusin selle bussiga. Päris väikseid ringe tegi. Vahepeal tekkis kahtlus, et ma olen kahtlase bussi peal. Et ma ei sõida õigesse kohta. Bussijuhitädi kinnnitas, et pärast mitut ringi peaksime ikka õigesse kohta välja jõudma.
Lapsed ei saanud algul aru, mis toimub. Janella oleks äärepealt välja lobisenud. Olgu, mis siin ikka jamada. Nad olid vaimustuses. Ei, vaimustus pole just kõige õigem sõna. Nad olid HULLUNUD. Igaüks tahtis minust tükikest saada. Igaüks tahtis oma mänguideest rääkida, mulle oma pilte näidata, lähedale pääseda. Nad jooksid mu peale tormi. Tõsiselt. Sellist publikut pole ma ammu näinud. Aga ma kaotasin ka kõik pidurid, mis mul vähegi olla võisid. Ma läksin ajas tagasi, oma lapsepõlve, ja see oli HEA.
Lõpus oli raskusi äraminekuga. Nad tahtsid kaasa tulla. Siis hakkasid ka kahtlused tekkima. "Heledad juuksed paistavad siit alt!!"
"Sa pole päris Pipi!"
"Sul pole enam tedretähne!"
"Need tekivad hommikul ja päeva jooksul kuluvad ära, õhtul enam ei ole."
"Aga raamatus olid Pipil öösel ka tedretähnid!!"
"Mina olen õige Pipi!!"
Ma sõna otseses mõttes jooksin nende eest ära, sinna tuppa, kus ma riietusin. Hea, et see lukku käis. Kardinad akende ette. Varsti astusin välja Siljana. Kuulsin läbi ukse, kuidas Janella kõiki veenda üritas, et tema sugulane Silja läks sinna tuppa juba ammu-ammu ja tuleb varsti välja.
Lapsed on toredad, aga piiratud kogustes. Nad ei jõudnud seda piiri veel ületada. Aga asi oli sellele lähedal.
Toit oli hea.
Täna oli teatriklassi eksam. Kilplased, grupietüüd, üksiketüüd. 8. Kaheksa on normaalne hinne. 10 on raske saada. Pole viga. 8. Tugev neli. Seda ootasingi. Janari on ikka idioot. Veendusime selles täielikult. Kuigi vahepeal passima pidime, oli isegi hea. Oli hetki, kui lihtsalt laval pikutasime ja valjuhäälselt teksti kordasime. Või hääleharjutused. Kõik kolme aasta harjutused kaevasime üles. Hasart, ma ütlen. Jalajura. See on hea mäng. See on nüüdsest peale meie traditsioon. Seda mängu võiks väikestele lastelegi õpetada. Seda ei saa kirjeldada, ise peab nägema :)